Stap 1: vaststellen van het overlijden door een (huis)arts.

Bent u thuis: bel direct de huisarts of de huisartsenpost

Bent u in het verzorgingshuis of ziekenhuis: de (waarnemend) arts stelt het overlijden vast

Stap 2: meldt het overlijden bij Ardesch Uitvaartbegeleiding 0572-794520.

Wij spreken dan met u een tijdstip af dat wij naar u toe komen. Dit kan zo spoedig mogelijk, maar u hebt ook de vrijheid om nog even rustig met uw "eigen" het overlijden een plekje te geven. Misschien kunt u dan alvast persoonlijke spullen klaarleggen zoals kleren, kleurenfoto, adressenlijst, eventueel bril of kunstgebit en sieraden. Indien er een testament of wilsbeschikking is opgesteld aangaande de uitvaart dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te weten. Eventueel kunnen wij met uw toestemming een zoekgeraakt testament opsporen. 

Stap 3: de laatste verzorging.

Als nabestaande kunt u hierbij aanwezig zijn of onder begeleiding zelf bepaalde taken vervullen. Het geven van de laatste verzorging, of daarbij helpen, kan troost bieden en helpen bij de verwerking van het verlies. Bij een laatste verzorging wordt de overledene nog één keer gewassen en netjes verzorgd en gekleed, denk daarbij aan haren verzorgen, manicuren, eventueel opmaken of een geurtje opdoen, kappen van het haar en bijvoorbeeld sieraden om doen. 

Stap 4: opbaren en eventueel overbrengen van de overledene.

Het opbaren kan thuis met een koeling in het bed of in de kist, deze hebben wij tot onze beschikking. Dagelijks komen wij dan kijken en uw dierbare controleren. Opbaren kan ook in een mortuarium of u kunt gebruik maken van familiekamers waar u 24 uur per dag terecht kunt voor bezoek. Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van 'balseming' van het lichaam, het lichaam blijft dan 10 dagen goed zonder koeling. Specialisten injecteren daarbij een licht conserverende vloeistof in het lichaam. 

Er zijn ook situaties dat de overledene overgebracht moet worden van b.v. het ziekenhuis naar huis. Ardesch uitvaartbegeleiding heeft de beschikking over moderne overbreng voertuigen met goed opgeleide chauffeurs. 

Stap 5: regelen van de kist en het in de kist leggen van de overledene.

Dit kan direct maar u kunt ook kiezen voor een opbaring op het bed. Er zijn diverse soorten kisten op de markt, maar u kunt ook kiezen voor een een zachte omhulling (wade) in combinatie met een opbaarplank. Wij hebben diverse kisten op voorraad die wij snel bij u geleverd hebben. 

Stap 6: samen bespreken van de uitvaart.

De wensen betreft de uitvaart brengen wij in kaart en daarbij zorgen wij voor een prijsopgaaf vooraf. 

Als er sprake is van een verzekering, neemt u contact op met deze organisatie. Wij kunnen dit ook voor u regelen. Als er sprake is van zoek geraakte of overgenomen verzekeringen en / of polissen dan kunnen wij u helpen om deze gegevens op te sporen. 

Wij helpen u bij de opmaak van de rouwkaart en / of advertentie en wij zorgen voor de verzending. Samen bespreken wij de locatie, organiseren wij de condoleance en afscheidsplechtigheid en de overige diensten (muziek, professionele spreker, dragers, catering etc.) en vervoer ook op de dag van de uitvaart. Ook bespreken wij de gemaakte afspraken naar derden, in overleg met u. Maar ook andere zaken zoals beeld en geluid naar de uitvaartlocatie, bloemen en overige zaken regelen wij. Er zal een draaiboek gemaakt worden en deze wordt met u besproken. Wij zorgen voor alles wat voor het afscheid nodig is. 

Stap 7: aangifte van overlijden.

De verzorging van de aangifte van overlijden en de overige formele papieren wordt op verzoek door ons geregeld zodat u hier geen omkijken naar heeft.