Zo'n 70% van de Nederlanders hebben een uitvaartverzekering. Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat de uitvaart ook geregeld moet worden door de verzekeringsmaatschappij waarbij men een uitvaartverzekering heeft afgesloten. 

Ardesch Uitvaartbegeleiding kan uw uitvaart regelen ook al bent u verzekerd bij bijvoorbeeld Monuta, Yarden, Nuvema, Ardanta, Delta, etc. 

Als zelfstandig ondernemer zijn wij niet afhankelijk van verzekeringsmaatschappijen en daarom zijn wij vrij om u te helpen in de keuzes die u wilt maken voor een persoonlijke uitvaart. 

Het maakt niet uit of u verzekerd bent en waar u verzekerd bent. Indien gewenst kunnen wij de afwikkeling van deze verzekering voor u regelen.

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen, te weten de kapitaal en natura uitvaartverzekering of een combinatie hiervan.  

Kapitaal uitvaartverzekering

- na het overlijden wordt er een verzekerd bedrag uitgekeerd,

- nabestaanden hebben de vrijheid over het te besteden bedrag,

- er is keuze hoe de uitvaart wordt ingericht en door welke uitvaartbegeleider dit gedaan wordt.

Natura uitvaartverzekering

- de uitvaart wordt geregeld zoals het in de polis is afgesproken, als de nabestaanden de uitvaart kunnen regelen voor dit 'standaard' pakket dan hoeven er geen extra kosten betaald te worden,

- als de nabestaanden wel andere wensen hebben, bijvoorbeeld meer kaarten of een persoonlijk uitgekozen kist i.p.v. de 'standaard' kist dan valt dit buiten de vergoeding van de verzekering en zal er bijbetaald moeten worden,

- omdat het een pakketverzekering is wil de verzekeringsmaatschappij graag zelf deze uitvaart regelen, in de polisvoorwaarden wordt genoemd dat bij overlijden direct de verzekeringsmaatschappij gebeld moet worden, dit is echter geen verplichting, u kunt als nabestaande voor een uitvaartbegeleider naar keuze kiezen, door de verzekeringsmaatschappij wordt dan een bedrag uitgekeerd (hiervoor is het wel nodig dat u facturen kunt overhandigen de uitvaart).   

Combinatie uitvaartverzekering

- een deel is in natura (diensten en producten) verzekerd en een deel in geld. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om bredere keuzes te maken, bijvoorbeeld een mooiere kist of meer bloemen. Voor deze aanvullende wensen kun je een extra verzekerd bedrag laten opnemen.